Fredric Bedoire 12/10 kl. 17.30

Fredric Bedoire 12/10 kl. 17.30
30 september, 2016 Hedengrens

turist-pa-1800-talet     fredric-bedoire
Författarträff 12/10 kl. 17.30

Fredric Bedoire kommer till Hedengrens och berättar om sin nya bok Turist på 1800-talet. Bilder från de första tågresenärerna.
Utifrån tidigare opublicerade fotografier från 1800-talet skildrar Fredric Bedoire de tidiga turisternas resande, förändringarna från diligens till järnväg, ångbåtsförbindelser  och sällskapsresor. Vi lär oss hur tidsödande även tågresandet var, när sovvagnar och restaurangvagnar kom till och hur man kunde resa utan att ta med sig pengar. Utgångspunkt är en bortglömd samling fotografier från arkitekturprofessorn vid Konstakademien i Stockholm Claes Grundström. I fokus står de stora turistmålen, Paris och Rom,  Berlin och London, med allt deras folkliv, kaos av hästdragna  bussar och spårvagnar.

Fri entré, men köp gärna en bok, eller fler.

Välkomna!