Nobelpriset i litteratur tillkännages på torsdag den 13 oktober

Nobelpriset i litteratur tillkännages på torsdag den 13 oktober
30 september, 2016 Hedengrens

STOCKHOLM 2015-12-10. The Nobel Prize 2015. The Nobel Banquet after the Prize Ceremony, in the Blue Hall of the Stockholm City Hall. Picture shows: Sara Danius and Stefan Ingves COPYRIGHT STELLA PICTURES

Sara Danius, Svenska Akademiens ständiga sekreterare, här i sällskap med Riksbankschefen Stefan Ingves, på en bild från förra årets Nobelfest i Stockholms stadshus.  FOTO: David Sica

Länk till Ständiga sekreterarens blogg

En lättad Kristina Lugn berättade nyss uppe vid Hedengrens kassadisk att hon äntligen är fri att läsa vad hon vill, antydande att endast röstningen på Nobelpriskandidat återstår just nu i Svenska Akademien. Spänningen stiger…