Bo Eriksson 17/11 kl. 17.30

Bo Eriksson 17/11 kl. 17.30
8 november, 2016 Hedengrens

Historikern Bo Eriksson kommer till oss och berättar om sin nya bok Monster. En världshistoria om det skrämmande (Natur & kultur).

Fri entré, men köp gärna en bok, eller tre.

Välkomna!

I sin bok berättar Bo Eriksson hur det gick till när människan i civilisationernas gryning skapade sina allra första vidunder och skräckgestalter. Författaren tar läsaren med på en farofylld resa från istidens människodjur till dagens varulvar, vampyrer och zombier. I fokus står den roll som monster spelat under olika tider och epoker – och vad monstren säger om människan och mänskligheten.

Fri entré, men köp gärna en bok, eller två.

Välkomna!

Bo Eriksson är fil dr i historia vid Stockholms universitet samt redaktör för Historisk tidskrift.

Bo Eriksson är fil dr i historia vid Stockholms universitet samt redaktör för Historisk tidskrift.

 

Det morras, krafsas, bits, huggs, styckas, lemlästas och skriks som aldrig förr på film och i dataspel, i litteratur och konst. Det tycks råda monsterfeber i populärkulturen. Men skräck och monster är inget nytt samhälleligt fenomen - rädsla är ett evolutionärt arv och monster har funnits länge i mänsklighetens historia.

Det morras, krafsas, bits, huggs, styckas, lemlästas och skriks som aldrig förr på film och i dataspel, i litteratur och konst. Det tycks råda monsterfeber i populärkulturen. Men skräck och monster är inget nytt samhälleligt fenomen – rädsla är ett evolutionärt arv och monster har funnits länge i mänsklighetens historia.