Ulrica von Schwerin Sievert 24/11 kl. 17.30

Ulrica von Schwerin Sievert 24/11 kl. 17.30
16 november, 2016 Hedengrens
Josef Frank okända akvarellerna

Ulrica von Schwerin Sievert kommer till oss och berättar om sin nya bok Josef Frank. De okända akvarellerna/The Unknown Watercolours (Nicotext).

Fri entré, men köp gärna en bok, eller två. Välkomna!

Många känner till Josef Frank (1885-1967), den österrikiske arkitekten och formgivaren. Än idag är hans klassiska möbler, lampor och färgstarka mönster eftertraktade och stående inslag i svenska och utländska inredningsmagasin.

Däremot är det få som vet att Josef Frank även målade akvareller, hundratals akvareller, antingen hemma på Rindögatan eller under sina resor runtom i Europa.

Bonusinfo: Boken är dubbelspråkig (sv/eng) och den vann Svenska designpriset 2016.

I denna bok får läsaren följa Josef Franks liv genom några av de personer som stod honom nära. Med tidigare opublicerade akvareller, brev, fotografier och föremål målar bokens författare Ulrica von Schwerin Sievert en personlig bild av konstnären Josef Frank.

I denna bok får läsaren följa Josef Franks liv genom några av de personer som stod honom nära. Med tidigare opublicerade akvareller, brev, fotografier och föremål målar bokens författare Ulrica von Schwerin Sievert en personlig bild av konstnären Josef Frank.

Länk till Hedengrens webbshop

Josef Frank (1885-1967) växte upp i en judisk familj och utbildade sig till arkitekt i hemstaden Wien. Under 1910- och 20-talen verkar han både som arkitekt i den nya modernistisk funktionalistiska andan och som möbel- och tygkonstnär i egna firman Haus & Garten. Kontakterna med Sverige uppstår när han gifter sig med svenska Anna och de tillbringar flera somrar i Falsterbo. Efter att nazisterna 1933 tagit makten i Tyskland emigrerar paret till Sverige.

Josef Frank (1885-1967) växte upp i en judisk familj och utbildade sig till arkitekt i hemstaden Wien.
Under 1910- och 20-talen verkar han både som arkitekt i den nya modernistisk funktionalistiska andan och som möbel- och tygkonstnär i egna firman Haus & Garten.
Kontakterna med Sverige uppstår när han gifter sig med svenska Anna och de tillbringar flera somrar i Falsterbo.
Efter att nazisterna 1933 tagit makten i Tyskland emigrerar paret till Sverige.