En blick på tysk konst…

En blick på tysk konst…
8 december, 2016 Hedengrens

…under renässansen får man i detta sprillans nya slösande rikt illustrerade praktverk. Bl a presenteras konst av Albrecht Dürer, Lucas Cranach den äldre and Lucas Cranach den yngre, Hans Holbein den äldre och Hans Holbein den yngre, Matthias Grünewald och  Tilman Riemenschneider.

Bokens fullständiga titel är Renaissance & Reformation. German Art in the Age of Dürer and Cranach.

Boken är inbunden och har 190 illustrationer i färg. 240 sidor.

Boken är på engelska och är utgiven av bokförlaget Prestel.

Bokomslagsbild: Albrecht Dürer, Porträtt av Bernhard von Reesen, 1521, Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Gemäldegaleri Alte Meister. Boken är utgiven av bokförlaget Prestel.  En utställning med dessa konstnärer pågår på Los Angels County Museum 20/11 2016 – 26/3  2017

 

Länk till Hedengrens webbshop