När kommer Ferrantes del 4 i Neapelkvartetten…

När kommer Ferrantes del 4 i Neapelkvartetten…
3 mars, 2017 Hedengrens

… på svenska?

Jo, den 15 juni.

I översättning från italienskan av Johanna Hedenberg. Originaltiteln är Storia della bambina perduta.

I den fjärde och avslutande delen i Neapelkvartetten flyttar den numera etablerade romanförfattaren Elena Greco tillbaka till Neapel för att kunna komma närmare sin älskare Nino Sarratore. Hon tvekar att ta upp kontakten med Lila, som numera är framgångsrik egenföretagare i databranschen, eftersom hon är rädd för att Lila ska ta över hennes liv. Men de träffas igen när de blir grannar för ett tag och hjälper varandra med barnen. Deras vänskap blir mer jämbördig i vuxen ålder, men än en gång tar båda deras liv dramatiska vändningar och allt kullkastas.