Anny Romand: Min mormor från Armenien

Anny Romand: Min mormor från Armenien
17 mars, 2017 Hedengrens

Författaren Anny Romand besökte i veckan Hedengrens bokhandel tillsammas med sin förläggare Elisabeth Grate. Anny passade vänligt nog på att signera sin nya bok Min mormor från Armenien, som precis kommit i svensk översättning (på bokförlaget Elisabeth Grate).

De signerade exemplaren ligger 1 tr ned på avdelningen för ny facklitteratur.

Originaltiteln är Ma grand’mère d’Armènie
Översättare är Madeleine Gustafsson.

När Anny Romand 2014 går igenom familjehandlingar hittar hon en dagbok. Den visar sig vara skriven av Anny Romands mormor och skildrar den långa vandring mot öknen och döden som en grupp kvinnor och barn drivs ut på i Anatolien 1915 under det som blivit känt som det armeniska folkmordet.

Anny Romand är en fransk författare, skådespelare och översättare.