Författarträff 31/8 kl 17.30

Författarträff 31/8 kl 17.30
27 augusti, 2017 Hedengrens

Ingrid Svensson berättar om sin nya bok Ett magiskt rum. Salonger i 1920-talets Paris. I samtal med Elisabeth Mansén.

När modernismens historia skrivs hamnar kvinnorna ofta i bakgrunden. I Ett magiskt rum. Salonger i 1920-talets Paris är det dock just de inflytelserika kvinnorna som porträtteras: centralgestalterna Sylvia Beach, Adrienne Monnier, Natalie Clifford Barney och Gertrude Stein. Alla fyra drev salonger och alla fyra älskade kvinnor. I detta kunniga och rikt illustrerade pionjärverk kombinerar Ingrid Svensson två spännande och engagerande ämnen – bokhistoria och lesbisk historia.

Fri entré, men köp gärna en bok, eller två.

Välkomna!

 

Ingrid Svensson är bibliotekarie och fil.lic. i litteraturvetenskap med en avhandling om Klara Johanson som kritiker. Hon är verksam vid Kungliga biblioteket samt, tillsammans med Ulf Jacobsen, redaktör för tidskriften Biblis. Tidigare har hon publicerat Djuna Barnes Ladies AlmanackDamernas almanacka i översättning av Elizabeth Zila och skrivit artiklar om salonger, lesbisk historia och bokhistoria. Bildkälla: Ellerströms förlag

Elisabeth Mansén är professor i idéhistoria vid Stockholms universitet.