Nytt praktverk om arkitekten Sigurd Lewerentz

Nytt praktverk om arkitekten Sigurd Lewerentz
22 september, 2017 Hedengrens

Sigurd Lewerentz är en av Sveriges tre mest kända arkitekter internationellt sett, vid sidan av Asplund och Tessin. Ett av hans mest framträdande byggnadsverk är Riksförsäkringsanstaltens byggnad, alldeles vid Adolf Fredriks kyrka i Stockholm (1928-1932). Boken handlar om ett stort kontorshus, där rörelse och vandring från gatan, över gården och in mot vestibulens ljus står i centrum. Boken är rikt illustrerad med ursprungliga fotografier, långa serier med skisser och ritningar.

Boken är utgiven av bokförlaget Langenskiöld.

Text och foto av Fredric Bedoire, Kerstin Wickman, Vicki Wenander, Ewa Glennow och Jonas Lindström. Förord av Wilfried Wang.

Sigurd Lewerentz (1885-1975).