Författarträff tisdag 24/10 kl. 17.30

Författarträff tisdag 24/10 kl. 17.30
11 oktober, 2017 Hedengrens

Dan Korn, författare, journalist och folklivsforskare, berättar om sin nya bok Kalle Anka på kräftskiva. Berättelser från landet utan kultur.

Vad är egentligen svensk kultur? Något unikt, enhetligt och uråldrigt? Eller tvärtom något ständigt föränderligt som formats i mötet med andra kulturer? Både och, svarar Dan Korn. Oräkneliga utländska influenser har format vad som idag är unikt för Sverige. I svenskheten möts det uråldriga och det hypermoderna. Vårt samhälles majoritetskultur är på samma gång både ursvensk och mångkulturell.

I Kalle Anka på kräftskiva söker Dan Korn strid både med dem som vill göra svenskheten till ett vapen för att bekämpa andra kulturer och med dem som vill beröva invandrare de fantastiska möjligheter till integration som den svenska kulturen de facto utgör.

Dan Korn Bildkälla: axess.se