Författarträff tisdag 31/10 kl. 17.30

Författarträff tisdag 31/10 kl. 17.30
17 oktober, 2017 Hedengrens

Tiina Rosenberg, författare och professor i teatervetenskap, talar om sin nya biografi Mästerregissören. När Ludvig Josephson tog Europa till Sverige.

Teaterregissören Ludvig Josephson föddes in i den kända judiska kultursläkten Josephson i Stockholm men han drogs till Europa och där han kunde finna frihet i den urbana och queera kultur som kontinenten erbjöd. Hans stora dröm var att föra Sverige närmare Europa och världen, och att förvandla den provinsiella svenska scenkonsten till något mer storslaget och konstnärligt. Tiina Rosenberg tar oss med till 1800-talets Paris och Berlin och åter till Stockholm och dess teatrar.

Utgiven av bokförlaget Atlantis.

Tiina Rosenberg FOTO: Eva Dalin