Författarträff måndag 20/11 kl. 17.30

Författarträff måndag 20/11 kl. 17.30
7 november, 2017 Hedengrens

Per Molander talar om sin nya bok Condorcets misstag. Hotet mot staten och demokratin. I samtal med Svante Weyler, förläggare på Weyler förlag.

Nicolas de Condorcet (1743-94) var en betydande upplysningsfilosof under franska revolutionen, men han gjorde ett allvarligt misstag. Han trodde att när människorna en gång hade nåtts av upplysningens ideer, så förblev de för all tid upplysta. Det ödesdigra felet blir utgångspunkten för Per Molander som i sin nya bok visar att demokrati, jämlikhet andra centrala värden hela tiden måste försvaras för att inte vittra bort. Här räcker varken egenintresse eller civilsamhälle: det krävs en väl fungerande stat.

Utgiven av Weyler förlag.

 

Per Molander FOTO: Sofia Runarsdotter

 

Nicolas de Condorcet (1743-1794).