Ny bok om det finska inbördeskriget

Ny bok om det finska inbördeskriget
8 november, 2017 Hedengrens

”I januari 1918, bara några veckor efter självständigheten, störtades Finland in i ett skoningslöst inbördeskrig mellan ”röda” och ”vita”. Med 40 000 döda på bara några månader till följd av strider, mord, svält och sjukdom blev det Nordens dittills blodigaste konflikt,/…/.”

Tobias Berglund BILDKÄLLA: Natur & kultur

Tobias Berglund är forskare i modern politisk historia vid Uppsala universitet. Han har tidigare varit verksam vid bland annat University of  California i Berkeley.

Niclas Sennerteg FOTO: Niclas Odengård

Niclas Sennerteg är författare och journalist och har skrivit flera uppmärksammade historiska böcker, senast Hakkorset och halvmånen – nazister i Mellanöstern. Tillsammans har de tidigare skrivit Svenska koncentrationsläger i Tredje rikets skugga.

Boken är utgiven av Natur & kultur.