Författarträff tisdag 5/12 kl. 17.30

Författarträff tisdag 5/12 kl. 17.30
24 november, 2017 Hedengrens

Författaren Gösta Arvidsson samtalar med illustratören Lars Melander om deras nya bok Vi ses på Freden! En berättelse om Gyldene Fredens historia.

Den Gyldene Fredens historia börjar redan på 1400-talet då den förste källarmästaren utskänkte vin på tomten i Gamla stan. Troligen öppnade så småningom Den Gyldene Freden 1776, men först efter diverse bråk med husägare runt omkring. En av de tidiga gästerna, Emanuel Swedenborg, satt ensam i sitt hörn och funderade över änglar och andar. Antagligen dök Linné upp ungefär vid samma tid. Så gjorde den mest kände Fredengästen entré, Carl Michael Bellman, som mer än andra gjort krogen känd genom seklerna som följt.

Gösta Arvidsson, författare, Lars Melander, konstnär, och Petter Antonisen, formgivare, fullbordar med Vi ses på Freden! sin trilogi över klassiska krogar i Stockholm efter Vi ses på Baren! (om Operabaren) och Vi ses på Stopet! (om Tennstopet). En mastig kulturhistoria som är svårslagen i sitt slag.

Boken är utgiven av bokförlaget Carlsson.