Tisdag 27 mars kl. 17.30 Stefan Högberg

Tisdag 27 mars kl. 17.30 Stefan Högberg
23 mars, 2018 Hedengrens

Stefan Högberg kommer till Hedengrens och berättar om sin nya bok Kvinnliga krigare. Medeltida kvinnor som ledare, konstnärer och soldater (utgiven av bokförlaget Historieporten).

Medeltidens historia har ofta blivit männens historia. Hur såg livet ut för Jeanne d’Arc, för ”merciernas härskarinna” Ethelfled eller läkaren Trota av Salerno? Hur betraktades de av sina samtida?

De senaste decennierna har forskningen gjort många upptäckter kring medeltidens gränsöverskridande kvinnor. I den här boken möter vi dels vanliga bondhustrur, dels ledare och konstnärer, läkare och predikanter, härförare, fotsoldater och andra kvinnor som valde en annorlunda väg.

De senaste tio åren har Stefan Högberg studerat medeltidens gränsöverskridande kvinnor. Resultatet har blivit bloggen Kvinnliga krigare, föreläsningar runt om i Sverige och medverkan i bland annat radioprogrammen P3 Historia och Vetenskapsradion Historia.