Saša Stanišić: Mina damer och herrar, vi behöver en frivillig!

Saša Stanišić: Mina damer och herrar, vi behöver en frivillig!
24 april, 2018 Hedengrens
Saša Stanišić

En gammal man som inte skämts bort av livet har en passion för trolleri. Nu ber han om största möjliga tystnad inför ett favoritnummer. Men publiken fortsätter bara att dricka sitt kaffe. Två vänner drar genom Europa, snackar utan att lyssna, ljuger och stjäl, passerar Gallerian i Stockholm i jakt på en syrisk surrealist. Och Georg Horvath är nedstämd och less när han ger sig ut på en långväga resa till Brasilien, men hamnar i Rumänien under hisnande och absurda omständigheter – som gör oss förvillade, men Georg Horvath blir faktiskt gladare.

 

Fantastiska berättelser av Saša Stanišić. Och på något sätt blir det till en sammanhållen roman.

Saša Stanišić

Saša Stanišić föddes 1978 i Višegrad i Bosnien-Hercegovina och bor sedan 1992 i Tyskland

Boken utgiven på Weyler förlag