Torsdag 6/9 17.30 Norberg & Tham

Torsdag 6/9 17.30 Norberg & Tham
21 augusti, 2018 Hedengrens

Carin Norberg och Carl Tham samtalar om sin bok Venedig, en vägvisare i tid och rum

 

 

 

 

 

 

 

I Venedig berättar Carin Norberg och Carl Tham om Venedigs unika och långa historia: om stadens ursprung för 1 300 år sedan, om den självständiga republiken Venedig som under medeltiden dominerade östra Medelhavet och om dagens världsstad. De skildrar kunnigt konstens, musikens och böckernas Venedig men berättar också om Venedigs många utmaningar, för i dag hotas kulturarvet av det vatten som är både dess förutsättning och skönhet.

Venedig är inte bara en historisk skildring utan guidar även läsaren genom Venedigs olika stadsdelar och ger massor av ovärderliga tips på kända och okända sevärdheter och, inte minst, om mat och restauranger.