Onsdag 12/9 kl. 17.30 Lars Vargö

Onsdag 12/9 kl. 17.30 Lars Vargö
3 september, 2018 Hedengrens

Lars Vargö berättar om Matsuo Bashô

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matsuo Bashô (1644-1694) är Japans mest kända poet, alla kategorier. Han skrev mängder av hokku, fristående kortdikter och inledande dikter till länkad poesi, senare mer kända som haiku. Han var också en skicklig författare av essäer och annan prosa. Framför allt var han banbrytande som lärare, inspiratör och grundare av en litterär tradition som lever vidare än idag. I denna bok framträder han ocensurerad med alla sina hokku, närmare tusen stycken, med förklarande kommentarer och i svensk tolkning.

Lars Vargö, fil.dr i japanologi, översättare och författare, har tidigare givit ut ett antal böcker om japansk litteratur och historia. Han tjänstgjorde under många år som svensk diplomat och var bland annat ambassadör i såväl Sydkorea som Japan.