Tisdag 4 december kl. 17.30 Bergström & Tännsjö

Tisdag 4 december kl. 17.30 Bergström & Tännsjö
26 november, 2018 Hedengrens

Filosofer på Hedengrens!

Lars Bergström och Torbjörn Tännsjö i samtal kring varandras böcker, Varats dunkla skrymslen respektive Etikprofessorn.

 

Filosofins frågor är djupa och svåra. Men ofta görs de ännu krångligare av att diskuteras på ett tekniskt språk, bara för redan invigda. I Varats dunkla skrymslen svarar Lars Bergström på filosofiska frågor av alla slag: om moral och politik, om kunskap och logik, om religion, vetenskap och verklighetens natur. Och alltsammans skrivet så att det enda svåra är själva frågorna.

Torbjörn Tännsjös breda engagemang och orädda åsikter har gjort honom till en välkänd, men ofta omstridd, röst i den svenska debatten. I Etikprofessorn fördjupar och nyanserar han sina resonemang i flera känsliga frågor och ger sin syn på kontroverserna och vänskaperna under sin tid som Sveriges Etikprofessor.

 

 

Lars Bergström är professor emeritus i praktisk filosofi vid Stockhoms universitet, och redaktör för Filosofisk tidskrift.

Torbjörn Tännsjö är emeriterad professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet.