Tisdag 17/3 kl. 17.30 Fredrik Malm OBS INSTÄLLT!

Tisdag 17/3 kl. 17.30 Fredrik Malm OBS INSTÄLLT!
6 mars, 2020 Hedengrens

OBS INSTÄLLT!

Fredrik Malm talar om sin nya bok Naftasyndikat. Berättelsen om direktör Kruse och Stalins oljebolag i Sverige (Carlsson bokförlag).

Fredrik Malm är riksdagsledamot för Liberalerna.

I Naftasyndikat tecknas ett porträtt av mannen bakom bolaget. En person helt okänd för allmänheten, som fostrades i det svenska bankväsendet, valdes in i riksdagen för att i nästa stund kräva att bli utkastad därifrån, därefter jobbade för Lenins handelsdelegation och blev agent för Stalin. Som direktör för Naftasyndikat drev han en spioncentral med företaget som fasad.

Det var författaren Fredrik Malms morfars far, Einar Kruse.

Naftasyndikat är en ovanlig släktkrönika in i okänt land. Där andra släktkrönikor rör personer och deras inbördes relationer handlar berättelsen om Einar Kruses liv och gärning om något annat och mer allmängiltigt, ett stycke förbisedd, bortstädad eller omsorgsfullt hemlighållen samtidshistoria.