Olia Hercules: Kaukasis. The Cookbook. A culinary journey through Georgia, Azerbaijan & beyond
Läs merFrom the winner of the Observer’s Rising Star Award and Fortnum & Mason Debut Food Book Award 2016 comes a…
Anders Håkansson: Det ängsliga matsamhället. Det fina med färdigmaten
Läs merDet ängsliga matsamhället tittar närmare på den industriella matproduktionen och drar slutsatsen att industrimat inte alls är så farlig som…
Georg von Wallwitz: Meine Herren, dies ist keine Badeanstalt. Wie ein Mathematiker das 20. Jahrhundert veränderte
Läs merOm den genialiske tyske matematikern David Hilbert som ska ha samma stjärnglans inom matematiken, som Picasso för konsten. Hilbert levde…
10 i topp. Konstavdelningen
Läs merDe här titlarna har gått bäst på sistone på avdelningen för konst, inredning och arkitektur. 1) Gunnela Ivanov: Swedish Grace…
Nytt år. Nya resplaner?
Läs merMissa då inte vår välmatade reseboksavdelning, 1 tr ned i butiken. Här hittar du såväl reseskildringar som guideböcker. Här följer…
Tisdag 23/1 kl. 17.30:Maria Ahlsén & Jessica Norrbom
Läs merMaria Ahlsén och Jessica Norrbom berättar om sin nya bok Frisk utan flum. En vetenskaplig väg till bättre hälsa (Fri…
Tim Flach: Endangered
Läs merSifaka-lemuren på bokens framsida är en av de utrotningshotade arter som den brittiske fotografen Tim Flach presenterar i detta magnifika…
5 i topp. Psykologilitteratur, på engelska
Läs merDe här titlarna har varit särskilt eftertraktade på avdelningen Psychology på sista tiden. 1) Sherry Turkle: Reclaiming conversation. The Power…
Caryl Férey: Norilsk
Läs merReportagebok på franska om den ryska staden Norilsk, enligt författaren Férey en av världens mest förorenade städer. Norilsk var en…
Tio i topp. Biografier på engelska
Läs merDe här titlarna har gått bäst på avdelningen Biography (1 tr ned i butiken) i december på Hedengrens. 1) Barbara…