Freudenthal Föreslår v. 42

Freudenthal Föreslår v. 42
18 oktober, 2016 Hedengrens
Freudenthal Föreslår

På allmän begäran är nu Freudenthal Föreslår åter. Nu på nya fina hemsidan dessutom. Om allt går som jag tänkt mig kommer det på dessa sidor att presenteras nya och gamla godbitar en gång i veckan. Urvalet kommer att i huvudsak bestå av böcker från de avdelningar jag ansvarar för. Men nu kör vi! Först ut är:

The Thing Itself

Adam Roberts är en av mina favoriter. Han är nästan alltid bra, men ffa alltid intressant och givande att läsa. Den här gången har han haft den klassiska skräckfilmen ”The Thing” som förlaga.

Sedan följer:

The Witches

Jag har redan skrivit om Stacy Schiffs utmärkta bok om häxprocessernas i Salem i Massachusett historia. Nu har den kommit i pocket, och är fortfarande lika läsvärd.

 

Stalin and the Scientists

Simon Ings växlar mellan att skriva romaner (främst science fiction) och facklitteratur. Nu har han skrivit en diger historik kring Stalin, Sovjet och vetenskapens lockelse. Intressant och spännande.

 

Vietnam, a New History

Christopher Goschas ”Vietnam- a New History” fyller ett länge förbisett behov. Hans vietnamhistoria är utförlig, välskriven och underhållande. Detta lär utan tvekan bli ett av standardverken, om det inte redan är det.

 

Islam, what Non-Muslims Should Know

John Kaltners utmärkta bok finns nu i en reviderad och utökad utgåva. Detta hör till allmänbildningen.

Det var det hela från Freudenthal Föreslår för denna gång. Ser fram emot att se er snart igen, gärna på Hedengrens!

Alexander Freudenthal