2 nya titlar på avd. Hantverk

2 nya titlar på avd. Hantverk
20 december, 2020 Hedengrens

Hammare & spik, av Erik Eie Almqvist (Natur & kultur)

Erik Eje Almqvist visar hur du bygger möbler med endast hammare, spik och standardbrädor från valfritt byggvaruhus.

Den här boken är en hyllning till Enzo Maris idéer och innehåller ritningar på enkla, vackra möbler som vem som helst kan snickra ihop med bara hammare, spik och brädor i standardformat. Du får också lära dig tekniker för att brädorna inte ska spricka när du spikar, hur du gör snygga snitt med sågen, var du får tag på trä, hur olika träslag fungerar och hur du bäst behandlar dem.

Källa: Natur & kultur

*****

Modernt broderi. 20 roliga projekt att brodera, bära och dela med sig, av Lauren Holton

Lär dig allt om broderi genom 20 snygga motiv. Passar lika bra för nybörjare som för mer erfarna handarbetare! Ett perfekt sätt att varva ner och samtidigt skapa något med ens egna händer det är dags att brodera mera!

LAUREN HOLTON går igenom de bästa tipsen och grunderna, samt 10 användbara och lätta stygn. Till alla färgglada mönster finns instruktioner som är lätta att följa. Mönstren är indelade efter olika teman: Färg och form, växter, djur, hem och interiörer samt landskap. Du får även lära dig att göra mer personliga mönster och förslag på hur du kan smycka och dekorera olika objekt allt från enkla motiv på en tygkasse eller tröja, till detaljrika landskap att ha uppe på väggen.

Boken innehåller:

Grunderna i broderi

Stygnbibliotek

Färgteori

20 roliga projekt med olika svårighetsgrader

Tydliga anvisningar med diagram, mönster och guider

Källa: Ordalaget bokförlag