Om du möter en björn, av Malin Kiveläs & Martin Glaz Serup (författare) och Linda Bondestam (illustratör)

Om du möter en björn, av Malin Kiveläs & Martin Glaz Serup (författare) och Linda Bondestam (illustratör)
9 mars, 2021 Hedengrens

Vad ska du göra om du möter en björn i skogen? Springa undan, klättra högt upp eller kanske bara räcka din honungsburk till björnen så fort som möjligt?

Alla har någon gång varit på scoutläger, i bärskogen, på utflykt och blivit rädda för att möta en björn. I Om du möter en björn ger Malin Kivelä och Martin Glaz Serup råd till ett barn som verkligen möter en! När man ställs inför en sån utmaning är goda råd dyra

Om du möter en björn uppmuntrar till samtal om förhållningssätten mellan människa och djur. Linda Bondestams illustrationer fångar upp kontrasten mellan den djupa skogens faror och sprudlande berättarglädje.

Källa. Förlaget M

Bilderbok.

Läsnivå: 3-6 år.