Titti Sjöblom: Född i rampljuset. En självbiografi

Titti Sjöblom: Född i rampljuset. En självbiografi
18 augusti, 2021 Hedengrens

”FÖDD I RAMPLJUSET handlar om min resa från de allra första tonerna i offentligheten på 50-talet, om min tvekan att ge mig in i artistbranschen med risk att alltid bli jämförd med mamma; den världsberömda artisten, Alice Babs, en av världens främsta sångerskor och om hur jag ändå tog chansen att på mina villkor ta klivet in i musikens värld och bli sångerska och artist på heltid.

Jag skriver om livet sett med mina ögon, ett liv som inte alls har varit som ni tror det har inte ens varit i närheten av vad jag själv trodde. Musiken har fört mig till de hetaste öknar och snöigaste berg, upp på de största scenerna och in i de allra minsta rummen, över haven och långt in i skogarna, högt upp i luften och djupt ner i bergen upp och ner, hit och dit, ungefär som själva livet.”

Boken handlar om livet bakom rubrikerna, om händelser i kulisserna, minnen från föreställningar och inspelningar, om resor, hotellnätter och människor jag mött musiker, artister och superkändisar förstås; Lennart Hyland, Agnetha Fältskog, Tim Rice, Andrew Lloyd Webber, Josh White, Charlie Norman, Gösta Ekman, Sammy Davies, Duke Ellington, Benny Andersson, Rickard Wolff, Helen Sjöholm, Art Garfunkel, Stikkan Anderson, Orup, Dolph Lundgren, Carola, Kungen och Drottningen och många fler. Och om udda, dråpliga händelser som etsat sig fast i mitt minne allt tack vare musiken. Följ med Titti på en tidsresa från 1950-talets början – som en motsträvig artist i skuggan av sin mamma Alice Babs i en föränderlig musikbransch genom sju decennier från stenkaka till Spotify.

Källa: Bokförlaget Ekerlids

Inbunden. 395 sidor.