Julian Barnes nya roman Elizabeth Finch – nu både på engelska och svenska

Julian Barnes nya roman Elizabeth Finch – nu både på engelska och svenska
26 april, 2022 Hedengrens

På engelska (den gula boken) och på svenska.

Bokförlaget Bakhåll berättar:
Barnes nya roman är en lika hemlighetsfullt berättad bladvändare som hans kanske mest kända bok Känslan av ett slut.

Här handlar det om hur huvudpersonen Neil – som gjort mycket i livet, bland annat diversesysslat i restaurangbranschen och varit skådespelare i en TV-serie men också alltid varit mästare i att inte avsluta sina projekt – går en kurs i vuxenutbildningen med rubriken ”Kultur och civilisation”.

Läraren heter Elizabeth Finch. Hon är läraren ingen kan glömma. Eleverna fascineras av hennes pedagogiska briljans men ännu mer av hennes gäckande personlighet. När åren går lyckas Neil komma Elizabeth Finch närmare in på livet. Han får ynnesten att då och då äta lunch med henne – och gåtan kring hennes person bara djupnar.

Översättare: Andreas Vesterlund