Tisdag 19 september kl. 19.15 Éric Vuillard BILJETTERNA ÄR SLUTSÅLDA!

Tisdag 19 september kl. 19.15 Éric Vuillard BILJETTERNA ÄR SLUTSÅLDA!
12 september, 2023 Hedengrens

Tisdag (obs! en tisdag för ovanlighetens skull!) 19 september kl. 19.15-20.00

Den franska författaren Éric Vuillard i samtal med Kristoffer Leandoer om Éric Vuillards roman 14 juli 1789, som nu finns i svensk översättning av Jan Stolpe (Bokförlag: Lind & Co). Samtalet sker på franska som tolkas till svenska.

Sommaren 1789 är förtjusande varm och så vacker att det är lätt att glömma vinterns svält och armod, åtminstone i palatsen. Men missnöjet med den härskande klassens godtycke och dekadens växer bland folket. En natt stormar och plundrar grupper vapenförråd i skydd av mörkret. Kyrkklockorna i Paris slår larm, men det är för sent: på morgonen den 14 juli har folkmassan redan samlats framför portarna till Bastiljen.

Éric Vuillard skildrar den franska revolutionens tumultartade födelse, och genom en mosaik av öden ger han en fascinerande bild av händelsen som förändrade Europa för alltid.


Biljetter till författarträffarna släpps en vecka innan evenemanget går av stapeln. Köp biljett i butik, maila svenska@hedengrens.se, eller ring 08 611 51 28 och beställ (efter att du har beställt får du vårt Swishnummer). Biljettpris: 100 kr. Biljetten finns ej som e-biljett – endast som pappersbiljett – som hämtas upp i butik, senast kl. 19 under själva evenemangskvällen.