Freudenthal Föreslår v.44

Freudenthal Föreslår v.44
1 november, 2016 Hedengrens
Freudenthal Föreslår

Så var det dags igen för Freudenthal Föreslår! Nya fräscha tips på såväl nya som gamla böcker. Som vanligt kör vi en salig blandning av de avdelningar jag ansvarar för. Först ut denna gång är:

En utmärkt liten överblick av religionens historia. I dessa dagar upplever jag det som synnerligen viktigt att vi försöker förstå snarare än fördöma. Denna bok kan kanske hjälpa till.

Sedan kör vi vidare med:

Alan Moore är nog mest känd för sina serier, men han har faktiskt skrivit två romaner. Detta är den andra. Jerusalem är en tegelsten på över 1000 sidor som skildrar Moores hemstad Northampton ur ett mystiskt och episkt perspektiv. Tycker man denna utgåva är för tung så har vi även en anna version där boken delats in i tre delar i paperback.

 

In the Land of a Thousand Gods är det blivande standardverket vad det gäller mindre Asien (mer eller mindre vad vi kallar Turkiet idag) under antiken. Spännande och lärt. Läs!

comprehensive-english-yiddish

Vad heter fickringning på jiddisch? (Anklingeln Alpi-Toches)  Hur säger man e-mail?  Alla dessa frågor och fler får du svar på om du beställer ”Comprehensive English-Yiddish Dictionary”. Uppslagsverket är det senaste och mest moderna av alla jiddischuppslagsverk. Man bör kunna läsa jiddisch med hebreiska bokstäver för att kunna få ut det mesta av detta moderna mästerverk. Det är lite dyrt, men om du vill ha det kan vi beställa det!

 

Peter Higgins har skapat ett fiktivt Ryssland med intelligent regn och obehaglig underrättelsetjänst. I ”Wolfhound Empire” samlas de tre delarna av trilogin. Följ kommissarie Vissarion Lom i hans undersökningar.

 

Å sist men inte minst så påminner jag om utmärkta ”Homo Deus” av Yuval Hoah Harari, författaren till likafullt utmärkta ”Sapiens”.

Åsså ses vi i butiken!

Alexander Freudenthal