Freudenthal Föreslår – SOMMARSPECIAL

Freudenthal Föreslår – SOMMARSPECIAL
7 juni, 2017 Hedengrens
Freudenthal Föreslår

Hallå!

Nu är äntligen sommaren här, oavsett om det betyder regn och minusgrader eller sol och plusgrader. Å då behöver vi böcker! Böcker att läsas såväl inom- som utomhus. Spel är kul också.

Sålunda har farbror Freudenthal totat ihop en lista på vad ni ska läsa (och spela) denna sommar. Det kanske kommer fler, men här är i alla fall en början. Och visst handlar ni rubbet på Hedengrens?! Tänkte väl det!

 

 

Äntligen har denna kommit i paperback! Läs och bilda er!

En ”klassiker” inom genren ”matematik kan man inte få för mycket av”. Välskrivet, inspirerande och roligt.

 

Migration ur ett historiskt perspektiv, med intressanta kopplingar till dagens situation. Läs på!

 

DeGrasse Tyson har skrivit en liten fin bok för alla de som har bråttom, men ändå vill lära sig om livet, universum och allting.

 

En viktig bok om ett försvinnande världsarv. Paul Veyne är fransk arkeolog och en av världens främsta experter på Palmyra.

 

I och med att det är 20 år sedan första Harry Potter kom ut, så passar det extra bra med ett samarbetsspel där man får chansen att spela sig igenom samtliga sju böcker. Inte helt lätt att få tag i i Sverige, men Hedengrens har det.

 

Cham och Whiteson har skrivit en något längre bok (jämfört med Degrasse Tyson) om livet, universum och allting. Med fina teckningar och ”one-liners” lyckas de med konststycket att förklara, fördjupa och underhålla. Att det dessutom medför att ens fru (i alla fall min) skrattar högt och citerar glatt ur boken är ju bara en välkommen bonus.

 

Åsså ses vi på Hedengrens!

Alexander Freudenthal