Årets deckardebutant: Lina Bengtsdotter

Årets deckardebutant: Lina Bengtsdotter
7 augusti, 2017 Hedengrens

Vinnarna i Crimetime Specsavers Award har utsetts. Årets deckardebutant blev alltså Lina Bengtsdotter som skrivit deckaren Annabelle.

Lina Bengtsdotter Foto: Anna-Lena Ahlström

Juryns motivering:

En tät och suggestiv småstadsskildring och en deckargåta som engagerar läsaren från första till sista sidan. Författaren skriver trovärdigt om det lilla samhället, och hennes komplexa hjältinna för tankarna till Gillian Flynns hyllade karaktärer. Juryn var enig med läsarna, denna nyanserade spänningsroman är något alldeles extra med flera lager av hemligheter som sakta träder fram. Att denna debut redan är såld till ett tiotal länder är bara ett kvitto. En riktig bladvändare med ett oväntat slut, och sannolikt bara början för vår nya svenska deckardrottning.

Länk till Crimetime Gotland