Gothenburg Combo på Hedengrens 18/9 kl. 18.00

Gothenburg Combo på Hedengrens 18/9 kl. 18.00
17 september, 2019 Hedengrens

Samtida Musik presenterar i samarbete med Hedengrens bokhandel:

Musikaliska vandringar i litteraturens landskap-
-med The Gothenburg Combo

På denna litterära konsert med The Gothenburg Combo får vi uppleva två samtida musikaliska verk inspirerade av böcker: dels ett uruppförande av tonsättaren Erik Peters 9-satsiga svit Nollpunkt, baserad på Kristian Lundbergs bok ”Jag rör mig mot en nollpunkt där allt är du”, dels höjdpunkter ur The Gothenburg Combos egna Seascapes-20 000 Leagues Under the Sea inspirerat av Jules Vernes ”En Världsomsegling Under Havet”.

 

The Gothenburg Combo består av gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy och har med sitt enastående musikaliska samspel, sitt rasande skickliga och originella gitarrspel, sina omtumlande konserter och sin ovanligt starka scennärvaro rönt stor uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Med flertalet turnéer i Asien, Sydamerika, Nordamerika, Europa, Australien och Nya Zealand  är The Gothenburg Combo idag en av Sveriges mest tongivande ensembler inom konstmusiken, internationellt och nationellt.

 

”Det är ett hisnande akustiskt äventyr de bjuder på. De får det okända att gripa tag i en och drar en med sig. Man snappar efter luft, och ger upp, men blir levande igen på ett förunderligt sätt. I ett oceaniskt element som kanske inte är så främmande ändå.” Martin Nyström, Dagens Nyheter.

 

”Det är en fullträff. Gitarrduon The Gothenburg Combos album ”Seascapes” som bygger på Jules Vernes bokklassiker ”En världsomsegling under havet” är akut miljöpolitik i musikminimalistisk dräkt i de smältande polernas och döende korallrevens tid.” Hanna Höglund, Sydsvenska Dagbladet

 

Erik Peters (f. 1970) är en Stockholmsbaserad tonsättare verksam inom fältet konstmusik/ljudkonst. Han har arbetat med ensembler och artister som t.ex. Theatre of Voices, Lipparella, POING, Mats Gustafsson och Mark Fell, komponerat kammarmusik, text/ljud-kompositioner, gjort audiovisuella installationer och ljudteaterstycken. Sedan 2010 driver han ett duosamarbete med lutenisten Peter Söderberg, tillsammans framför de egna och andras kompositioner på olika typer av knäppinstrument och elektronik.

 

Onsdag 18/9 kl. 18.00, Hedengrens bokhandel, Stureplan. Fri entré!

 

Samtida Musik stöds av Kulturrådet och Stockholm Stad.