Måndag 30/9 kl. 17.30 Dörte Hansen

Måndag 30/9 kl. 17.30 Dörte Hansen
17 september, 2019 Hedengrens

Dörte Hansen samtalar med Jens Christian Brandt om Hansens roman Middagstimmen

OBS samtalet sker på engelska OBS

Ingwer Feddersen känner inte längre igen byn där han vuxit upp: ingen skola

Foto Sven Jaax

mer, inget bageri och ingen handelsbod. Inga storkar på kyrktaket, inga kor i hagarna och på fälten bara majs och vind. Som om en hel värld bara hade försvunnit. Men på värdshuset står fortfarande gamle Sönke Feddersen bakom sin bardisk, envis som ett flyttblock. Och Ingwer, hans grabb, som flyttade därifrån för så länge sedan, återvänder äntligen till byn. Han har fortfarande något att ställa till rätta.

Med stor värme berättar Dörte Hansen om en svunnen värld, förlust och avsked, och om att göra en nystart i livet.

Dörte Hansen är född 1964 i Husum, arbetade efter sina lingvistikstudier som redaktör på radiokanalen NDR (Norddeutscher Rundfunk) och skribent för radio och olika tidningar. Hennes prisbelönta debutroman Körsbärslandet som utkom 2015 toppar fortfarandet de tyska försäljningslistorna.