FULLBOKAT! Biljetterna är SLUTSÅLDA! Onsdag 15 november kl. 19.15 Myrdal & Lindquist

FULLBOKAT! Biljetterna är SLUTSÅLDA! Onsdag 15 november kl. 19.15 Myrdal & Lindquist
15 november, 2023 Hedengrens

Onsdag 15 november kl. 19.15-20.00

Janken Myrdal och Bosse Lindquist talar om nya boken De hemliga breven : Den politiska familjen och vardagens samtal.

Alva och Gunnar Myrdal –– världskända, hyllade och omdiskuterade. De var med och skapade 1900-talets svenska välfärdsstat, satt i regeringen, forskade, skrev, erhöll varsitt Nobelpris. På 1980-talet vände den politiska vinden och deras gärning sattes ifråga, samtidigt som äldste barnet Jan Myrdals bok Barndom publicerades. Plötsligt tyckte sig hela Sverige veta sanningen om familjen Myrdal. En familj skakades i grunden och än idag är domen hård mot framför allt Alva Myrdal. I De hemliga breven publiceras nu för första gången ett urval av de hittills okända brev, anteckningar och manus som Alva, Gunnar och Jan skrev 1920 – 1980-talet.

Inledning: Bosse Lindquist

Efterord och kommentarer: Janken Myrdal och Kaj Fölster

Bokförlag: Albert Bonniers förlag

Biljetter till författarträffarna släpps en vecka innan evenemanget går av stapeln. Köp biljett i butik, maila svenska@hedengrens.se, eller ring 08 611 51 28 och beställ (efter att du har beställt får du vårt Swishnummer). Biljettpris: 100 kr. Biljetten finns ej som e-biljett – endast som pappersbiljett – som hämtas upp i butik, senast kl. 19 under själva evenemangskvällen.