Gaël Faye: Litet land

Gaël Faye: Litet land
12 mars, 2018 Hedengrens

” Gaël Faye berättar i lätt och bedrägligt humoristisk ton om ett barn som fångas i nutidshistoriens allra blodigaste fälla.”
/…/

”Och hela tiden kastar det kommande folkmordet sin skugga över den intet ont anande Gabriel och hans familj, vars historia kanske börjar som ´Madicken´, men slutar med galenskap och hemlöshet à la Marguerite Duras i ´Vicekonsuln”. ´Litet land´är en makalös bok.”

Det skriver Kristoffer Leandoer i en recension i Svenska Dagbladet, 12/3 2018.

I översättning av Maria Björkman.

Originaltitel: Petit pays.

 

Gaël Faye Gaël Faye föddes 1982 i Burundi. Han är son till en rwandisk mor och en fransk far. Familjen flydde de blodiga konflikterna på 90-talet och slog sig ner i Paris förorter. Fotograf: Philippe Nyirimihigo