Krisstress. Att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar, av Giorgio Grossi och Kerstin Jeding

Krisstress. Att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar, av Giorgio Grossi och Kerstin Jeding
14 januari, 2021 Hedengrens

Vad kan vi göra för att orka hålla ut om en kris blir långvarig?
Vad behöver vi veta om stress?

Coronaepidemin och andra samhällsövergripande kriser påverkar vår vardag, hälsa, ekonomi, sorg, ensamhet, sömn och vårt liv på så många andra plan. Stresspåslaget ökar; rädsla och oro gör det svårt att hantera ovissheten i en osynlig fiende som till exempel covid-19.

De flesta av oss påverkas av en stor kris. Många får ställa om, pressen ökar på vårdpersonal medan andra blir av med jobbet och personer som redan besväras av psykisk ohälsa riskerar att må sämre. Men allt är inte nattsvart och för många som haft en överaktiv livsstil innan coronapandemin kan en sänkning av tempot faktiskt ha medfört större möjligheter att vila, koppla av, träna och ta hand om sig själv.

Oavsett vilken situation du känner igen dig i har du hjälp av att veta mer om hur en kris stressar oss och vad du kan göra åt det.

Giorgio Grossi och Kerstin Jeding, ledande aktörer inom stresshantering i Sverige, förmedlar här livsviktig kunskap om varför vi blir sjuka av stress och ger strategier för hur man ska orka i en svår tid.

Källa: Natur & Kultur

Kerstin Jeding, leg. psykolog och fil. dr, har disputerat i psykosocial arbetsmiljö, stress ochhälsa vid University of Oxford. Hon är författare till böcker som 29 sidor mot stress och 29 sidor mot sömnbesvär. Bildkälla: Natur & kultur

Giorgio Grossi, docent i medicinsk psykologi och leg. psykoterapeut. Han har länge kombinerat kliniskt arbete med forskning inom stressrelaterad ohälsa, och har också skrivit böcker som I balans och Hantera din stress KBT. Bildkälla: Natur & kultur

Häftad utgåva. 263 sidor.