Nytt på barnboksavdelningen

Nytt på barnboksavdelningen
9 mars, 2021 Hedengrens

Vems säng, av Stina Wirsén.

Stina Wirsén kan som ingen annan beskriva familjeliv för stora och små. Det är läggdags hemma hos Gnis och Knatt och lilla Luden. Alla ska sova, men var?

Överallt och hit och dit visar det sig. Sov gott alla! Men så blir storasyster Gnis hungrig. Knatt känner sig ensam och lilla Ludens blöja har läckt. Och var ska stora blå Katten sova? Han får visst inte ens plats i sin egen säng …

Mästerliga Stina Wirsén har blick för de lite skaviga och högst igenkännbara situationerna för barn och föräldrar, och tar med imponerande enkelhet upp stora och små ämnen på ett suveränt sätt.

Med lyhördhet och genuint barnperspektiv hittar hon de små nyanserna som gör berättelserna till mäktiga, dramatiska äventyr med starka känslor.

(Läsnivå: 3-6 år)

Källa: Bonnier Carlsen

********************

Saga-sagor. Fylla år, av Josefine Sundström. Illustratör: Emma Göthner (Bonnier Carlsen)

Det är Sagas födelsedag. Hon ska ha kalas för kompisarna och morfar ska komma på besök.

Det är pirrigt! På morgonen får hon paket och frukost på sängen. Men Saga känner sig varm och lite konstig. Fastän mamma säger att hon kan få provsmaka marängerna direkt från plåten vill hon inte det. Och även om allting är roligt på kalaset orkar hon inte jaga ballongerna tillsammans med vännerna. Sagas kalas blir inte alls som hon tänkt sig – men ganska bra ändå, till slut!

Välkommen in i Sagas värld!

Josefine Sundströms vardagligt, kloka text och Emma Göthners pigga och inkännande illustrationer öppnar dörren till en trygg vardag att känna igen sig i, skratta åt och bli berörd av.

Den här berättelsen har tidigare ingått i kapitelboken Sagasagor: Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand

Nu innehåller berättelsen fler illustrationer.

(Läsnivå: 3-6 år)

Källa: Bonnier Carlsen