Onsdag 1 november kl. 19.15 Jesper Högström

Onsdag 1 november kl. 19.15 Jesper Högström
31 oktober, 2023 Hedengrens

Onsdag 1 november kl. 19.15-20.00

Författaren Jesper Högström berättar om sin nya bok Minnet och rädslan : en biografi över Gunnar Ekelöf (Weyler förlag). I ett samtal med Svante Weyler, tidigare förläggare.

Han var den litterära modernismens centralfigur i Sverige, mytologiserad av både sig själv och andra. Han var levnadskonstnären, snobben och vägvisaren till underjorden som blev landets mest uppburne poet. Idag är Gunnar Ekelöf en av få svenska diktare som faktiskt blir läst – som fortsätter att vinna nya läsare med sin trollbindande diktning.

Efter sina rosade böcker om Hjalmar Söderberg och Tora Dahl kommer Jesper Högström med den första Ekelöfbiografin på flera årtionden. På sätt och vis är det den första överhuvudtaget som vågar se olika sidor av nationalklenoden.

Minnet och rädslan är en biografi som skildrar Gunnar Ekelöfs liv och verk i dess fulla vidd, och som längs vägen skapar en synnerligen läsvärd berättelse. Med ett gediget researcharbete, och ett stort antal nya källor och uppgifter, är den fullmatad av insikter om den moderna svenska litteraturhistorien.

Biljetter till författarträffarna släpps en vecka innan evenemanget går av stapeln. Köp biljett i butik, maila svenska@hedengrens.se, eller ring 08 611 51 28 och beställ (efter att du har beställt får du vårt Swishnummer). Biljettpris: 100 kr. Biljetten finns ej som e-biljett – endast som pappersbiljett – som hämtas upp i butik, senast kl. 19 under själva evenemangskvällen.